Followers

Loading...
assalamualaikum to all my loveable viewers!!!

thank you for stopping by
and i hope that i will still get the viewers support
please comment if there's any improvement that i should make!

when Allah is the reason 4 u to live...
so there is no reason for u to quit

dont forget to pray tonight
because Allah never forgot to wake u up every morning

http://facemot.blogspot.com/ http://facemot.blogspot.com/ http://facemot.blogspot.com/ http://facemot.blogspot.com/

PRU 13; the power to choose is rely on us!





in the name of Allah, the most gracious the most merciful.

just a few days to go before the election. politik di Malaysia ni kenapa macam menyekat what people wanted to vote? kenapa kalau yang kerja government wanted to vote barisan alternatif mesti kena tindakkn undang2? sebab lari dari kesatuan geng2 sedunia ke? kata undi adalah rahsia.. so how come government akan ambil tindakkan undang2 kalau ada yang nak vote pembangkang??

this is not what they wanted to vote, but this is what THEY HAVE TO VOTE. kesian, becoz ade je polis yang pro ulamak but becoz isu periuk nasi dipertaruhkan, they dont have any choice now would they?
bias kan? some say politik ni kotor.. actually politik ni x kotor pun, the people behind this politik yang kotoq pengotoq.. jangan salahkan politik.. and there are some people yang memang tak berminat dengan politik. rather thn diaorang take some time untuk kluar rumah & vote, they prefer to watch youtube & tiru aksi gwiyomi..(ahaks3x)

for the pro-government, xpayah susah2 nak brain wash fikiran anak muda. u guys have shown quite example and let us be the judge of dat. let us make the vote and xpayah la korang susahkan diri nak buat undi rosak ke, bayar bangla to make da vote, buat propaganda yg memang tersangatlah nonsense.. sudah2 lah.. letih a tengok korang macam ni..

xpayahlah korang upah artis untuk buat cerita 'bangkang dari longkang' ke, konsert murahan under government, program belia yang xde langsung batasan ikhtilat, just untuk dpatkan our vote. save da energy, because u may get da people's vote, but not from HIM. deep down inside,  beEnd knows semua fitnah and provokasi yang kalian cipta tak dapat redha Allah. dats why they wanted to win so badly. every action has a price to pay.

"great thoughts speak only to the thoughtful mind, but great actions talk to all mankind!"
 ini kali lah  (✿◠‿◠)



gwiyomi??? what the...?


in the name of Allah, the most gracious the most merciful.

balik kampus ritu, tetiba my lil bro ask me?

"kakak layan gwiyomi x?"
"gwiyomi?? mee apa plak nieh??"
"bukan daa... gwiyomi! yang tengah hot skg ni.. cute song yang orang upload kat youtube.."
"yeke hot? xpenah dengar pun..."
bagi yang first timer, yang innocent xtahu giwyomi tu ape, check out this link:gwiyomi

jadi budak finance ni memang xde masa la nak update2 menatang ni semua.. nampak numbers je.. 
so untuk explaination yg lebih baik, he show me some of gwiyomi videos...

hahaha... a korean song dengan style ala2 budak tadika punyer konsert je... ini yang diaorang dok cakap hot2 sangat... (xfaham2)... kakak malaysia yang pakai tudung ni je yang boleh diterima oleh mataku.. itupun sebb ad yg ckp for her husband.. n gaya kakak ni juga lah yang tidak membuatkan aq rase kembang tekak..

so i ask my lil bro, "mana tahu pasal bnda ni? kakak kat kampus xdengar cerita pun..."
"satu skolah la buat gaya gwiyomi nieh..ada kawan yg siap upload kat youtube lagi.."

mak aih... macam virus je benda ni tersebar pada teens.. n this is one da hot topics yang diaorg nak sgt discuss.. kalau xtahu kira macam looser gitu.. i think when i was in form 3, xder kot sampai terpikir nak upload video sendiri kat youtube.. nak buka google pun xreti time tueh..(ahaks3x)

so i was wondering... kenapa semua benda yang tengah hot atau in-trend, semua orang nak amik tahu atau semua nak buat? especially benda yang nonsense la.. kalau orang tak buat atau xtahu, is like such a freakin looser...so i was like why??? why???? n why????

pelik tau for me becoz im not da type yg suka ap yg org gila-gilakan... macam gangnam style tueh.. dah la mamat yang nyanyi tu xhensem, cakap menatang apa pun xfaham...video clip ntah pape.. tp still get da best youtube views. kiranyer ramai yang giler2kan gangnam style ni juz becoz everyone was in to it. kalau x, xde pun..  kenapa kita kena suka apa yang orang lain suka? xboleh ke suka benda lain...? kenapa nak kena sama?

back to the topik...gwiyomi...hmmm...so wat about it?



•♥•♥•♥•♥ ☜ make your own love story! ☞ ♥•♥•♥•♥•♥•



In the name of Allah the most Gracious the most Merciful

Alhamdulillah3x… Allah still gave me the chance to wake up… AllahuRobbi…

This month rasa pelik sangat.. maybe because ramai yang bertanya, or maybe becoz of the season.. so I ask myself.. why all of sudden change of mood? wierd giler.. is it becoz:
·       *  majority of my friends are married?
·         *My own brother has a girlfriend n he stuck with his phone all da time?!
·         *I m getting older????
·         *I met some guys which obviously didn’t make any move??
·         *AM I DAT DESPRATE????
(all of the above just an assumption..heee)

Baru-baru ni ada layan cerita ‘how I met your mother’ n ada dis one scene which makes me realize something… “we should wait for the rite person and don’t waste ur time with the ones u think is not rite for u. n u will be grateful everyday becoz u didn’t make dat mistake”.

Ustazah Fatimah Syarha pun pernah sentuh bab ni, “what kind of love story dat u want to create?” love story macam boyz over flower? Macam cerita romeo and juliett? Macam cerita ombak rindu? Semua romantic kan???

Especialy when u watch ur favourite drama or film such as twilight , harry potter, how to loose a guy in 10 days…dis kind of story akan buat kita create fantasi cinta kita sendiri.. betul kan?

Dulu after SPM, I was so attached with dis japan series: Hanazakari no kimitachi.. I think dat was da title. I even wanted to dress up like da heroin n I hope my love story will be like hers.. 

But hear me out all da single ladies out there, please don’t refer ur love story by dis kind of drama scene.  Maybe its perfect pd pandangan society, but sadly not by Allah.  Is like when u make a fake passport. Maybe from da first step untuk check in xde masalah, boarding step pun ok, but lastly when u have reach da destination, u still cannot go through because of da fake passport. Same goes to ur love story.. pada pandangan kawan2 semua alright je, pada pandangan parents pun 50-50, n lastly bila nak bawa cinta tu ke syurga dah disekat malaikat Ridhuan. Sebab apa? Sebab love story yang kita create tu is non-halal.. so macam mana nak bercinta sampai ke syurga? Masuk syurga pun x lepas…

It make myself think too. Tipulah if I said that I never wanted to be like in Korean love series.. romantic kan? But make it halal first la.. lagi romantic time tu. In sha Allah if there is a jodoh, tetap ada.. x didunia, di syurga nanti. Have faith in HIM